Tencent Campus (Competition)

Tech campus as holistic community

Offering an abundance of opportunities for social, cultural, and sustainable enrichment, JERDE's vision for the Tencent Wave Campus delivers a new paradigm in smart city planning. The campus will set the stage as a metaphor for the "new wave" and future of Tencent Group's technologies and continued sustainable innovation that will improve life and enhance experiences, strengthening and knitting together the client's entire family of companies into one unified community.

At a Glance

Project Type

Sustainability, Open/Public Space, Office, Residential, Mixed-Use, Retail

Location

Shenzhen, China

Size

250 Acres

Client

Confidential

Services

Planning
world map
first image - aerial
site plan

Five major districts characterize the Campus: Creating, Living, Learning, Interacting, and Working. To be developed over two phases, retail, entertainment, and community uses anchor the east side, while offices and residential towers create a distinct skyline along the west.

transportation diagram

Smart transportation planning is at the heart of the Tencent campus, with planned roads, subways, and bridges providing strong connectivity to the surrounding district. Fast vehicular and other road traffic is confined to the inner roads, keeping it away from the waterfront.

sustainability - large diagram

Designed to be carbon positive over its lifetime, the campus aims to serve humanity by providing long lasting positive impact to the community and the country.

Sustainability 3
residential

Integrated Living

The campus's residential community is composed of diverse residential options of single units, family units, and high-talent units as well as retail and supporting programs in the lower levels of the towers. Residents in the towers will have a magnificent view of undulating wave park plane as well as convenient access to supporting cultural and community programs.

creative office
The creative offices sit within a district designated as a car-free zone, promoting maximum pedestrian activity.
The retail podium extends out toward the north creating a strong spine of pedestrian circulation.
The retail podium extends out toward the north creating a strong spine of pedestrian circulation.
This is where Tencent employees and visitors can enjoy the waterfront, city views, and natural environment.
This is where Tencent employees and visitors can enjoy the waterfront, city views, and natural environment.
night view

Occupying over 250 acres, the Campus will be a substantial addition to the built landscape of Dachan Bay. From the surrounding neighborhoods, a playful visual landscape sprawls as a unique choreography of green public space, punctuated by captivating icons of architecture. Taken as a whole, the campus serves as a vision for a smart, sustainable, connected, and community-oriented future.

Next Project

The Gardens

Foshan, China
Mixed-use district