Jinmao Place

New identity for the city

Inspired by the Baiyun Mountain's majestic beauty, as a place of wonder, discovery and urban refuge, Jinmao Place was conceived as a picturesque notion of early morning clouds gently rolling down a mountainside into the valley.  

At a Glance

Project Type

Mixed-Use, Retail, Open/Public Space

Location

Guangzhou, China

Client

Guangzhou Qi Chuang Real Estate Co. Ltd.
world map
Aerial
Situated along a busy commercial corridor, the project forms a dramatic new identity for the city.
Side by side

Anchoring three very distinct residential towers, the podium of the project features a new lifestyle commercial center with outdoor terraces gradually ascending above the city streets to an oasis rooftop garden dining destination.

Before after 2

Constructed primarily of stone façade at the base, this reinforces the project's connection with nature.  The strong stone facades and lush, landscaped terraces of the podium are inspired by the rocky paths at the base of Baiyun Mountain.

Before after 3

Within the retail podium, there are two alternative routes to the upper levels of the project.  There is a main route that takes you through a double loaded retail corridor that is interrupted by the main plazas of the project.  There is a secondary route that takes a meandering but simple pathway up the exterior mountainside of the podium.  This hill-climb takes you from the ground level garden walk, up to the food court and terminates at the Brewery, a multi-level dining destination with its own outdoor dining terraces.

Hill Climb

Next Project

Hard Rock Seminole Spirit

Hollywood, FL